Flogsta då

Då blev det så att jag flyttar till Flogsta den 1:a november. Fram tills dess då? Jaaadduuu, det var lite knepigare. Skulle ju egentligen varit kattvakt de två sista veckorna i september vilket ahde gjort saken bra mycket lättare men det blev ju inte så. Ikväll åker jag till Uppsala i alla fall och ska bo hos Daphne i några dagar innan jag bestämmer mig om jag vill hyra ett av rummen i hennes lägenhet, vilket egentligen ligger en bra bit över min budget. Dåligt läge.

Hade varit skönt med den första november nu...

Bakis

Vaknade upp bakis idag och förvånades över att jag ens tvättat bort sminket när jag kom hem på natten. kastade av mig täcket men ångrade mig när jag kände hur kallt det var. Då tog jag på mig täcket igen och slumrade i fyrtio minuter till.

Gårkvällen var trevlig. Festen var okej, inget spektakulärt men trevligt. Var trevligt att faktiskt dricka med folk istället för att känna sig konstig och dricka med en av sina bästa vänner som är gravid i femte månaden och därför är nykter. På krogen sprang jag in i en killkompis som jag hängde med resten av kvällen. Annat sällskap var mitt ex som var där med sin nya tjej. Ja, det kändes konstigt. Inte bara konstigt utan väldigt konstigt. Visst, det som hände var rätt, att det tog slut mellan oss. Det gjorde ju faktiskt det av en anledning även om hela processen var grymt utdragen och tog ca ett år. Men där satt de i alla fall och såg så där riktigt lyckliga ut med varandra medan jag är många många mil från min kille vilket suger.

Nåja. Annars var det bra.

Kallt

Det är fasligt kallt. Jag förstår inte varför min kära moder envisas med att vi ska sitta på altanen och fika fast det inte ens är 13 grader varmt ute.Nu ska jag gå och göra mig iordning för snart blir det fest!

The Elephant's Journey

Nu har jag gått och blivit "intellektuell" igen. Häromdagen funderade jag faktiskt på att skaffa mig ett par glasögon med svarta, tjocka bågar till och med.

Just nu läser jag "The Elephant's Journey" av José Saramago, som var en present av min pojkvän. Vinnaren av år 1998:s Nobelprispris i litteratur Saramago kom från Portugal, var hårdnackad kommunist och gick bort i juni i år. Efter att ha läsa 74 sidor ur denna bok kan jag sluta mig till att han måste ha varit en riktigt originell typ.

Jag gillar boken. Den är udda, i både sättet han skriver och på viset den är upplagd.Sedan är ju omslaget helt underbart snyggt också. Mer i denna stilen, tack!

Fika

Nu blir det strax fika.


Inte helt osökt kommer jag då in på detta:

"Fica" är ett italienskt ord som betyder "fitta"

Toshiba?

Det blir nog en Toshiba. Ska köpa en bärbar dator nu lagom tills jag lämnar denna opålitliga, surrande stationära här hemma.

HP är ju känt och ska vara bra men deras kundservice är ju som på toalettnivå, har jag hört. Asus och Toshiba ska vara bra och även erbjuda bra service till sina kunder om något går fel. Jag menar jag känner ju inte för att sitta och vänta på en trasig dator i en månad bara för att HP inte kan ta fingrarna ur arslet och skicka nya delar till datorn, till exempel ett svenskt tangentbord eftersom att tecknen på tangenterna har suddats ut efter två månader (en kompis var med om detta). Då måste jag säga att Toshiba verkar bättre.

Tack kära pojkvän för denna information.

Mjä

Nej jag känner inte alls för att åka ner till Uppsala imorgon och gå på "Välkomstprogram för recentiorer". Vad är det som är så kul med att gå omkring coh känna sig ny med en massa folk man inte känner och inte ha någon att prata med? Jag gillar det inte i alla fall. Känns bara som i tonåren. Antar att saker och ting aldrig förändras.

Varför kan man inte bara fåvara lite negativ ibland? Utan att känna sig helt malplacerad och som att man inte får prata om det för det ger dåliga vibbar och negativ atmosfär. Känner man sig negativ ska man genast rycka upp sig och vara glad och positiv och se ljust på saken.

Nej, jag är faktiskt skitsur och så är det. Dessutom så sålde den där dumma tjejen jag skulle köpt en av mina böcker ur kurslitteraturen den till en annan! Vad fan?! Jag förtjänar att vara sur.

The Drums - Let's Go Surfing

Oh, mama
I wanna go surfing
Oh, mama
I don't care about nothing

Fyyyy vilken bra låt.

En sällsam inbjudan

Fick just en inbjudan till min käre vän Paolos tält i september. Han har nyligen lämnat Göteborg där han jobbade som gatumusikant för att lifta upp till Nordkap i Norge. På vägen ner genom Sverige igen tänkte han passera Uppsala och spendera sin sista natt där innan han åker tillbaka till Italien.

Hans förhoppning var att sova hos mig då men eftersom att han visste att så kanske inte skulle vara fallet bjöd han även in mig att sova i hans tält. Det var väl för gulligt! Så ett datum i september uppbokat för tältsovning då kanske.

Av mig

Det här vita linnet slängde jag ihop förrförra veckan. Jag använde inget mönster utan mätte bara lite här och där och slängde ihop detta. Tyget är jätteskönt och har mycket fint fall. Dock inget att luta sig fram i eftersom man då visar upp heeeeeela den övre härligheten.


Ny skola, nya klasskamrater, ny skräck

Då var jag officiellt en student på Uppsala Universitet.

Igår åkte jag ner till Uppsala, en tågfärd på ca 53 min. Jag sov hos en kille som var en datorintresserad kille som inte var så intresserad av att jag var där. Men se där, jag läste nästan ut min bok, det var ju inte helt förspilld tid.

Två minuter innan uppropet skulle börja imorse skyndade jag in i salen. Svettig och med stressen lysande i ögonen mötte jag mina nya klasskamraters ansikten. Ja, de såg ju inte så muntra ut.

Jag slog mig ner och torkade lättad svetten från pannan och suckade.

Efter informationen var det dags för "mingel". Åh nej, muttrade jag tyst i mitt huvud. Jag hatar mingel. Mingel är löjligt, dumt och pretentiöst och alla låter tillgjorda. Jag med.

Så. Nu har jag alltså tre år framför mig på detta Uppsala universitet framför mig. Har lite blandade känslor inför det. Jag är ju inte den där grupptypen med den "rätta andan" om man säger så. Herregud, vad alla är jobbiga, brukar jag mest tänka.

Hemlös är jag dessutom. I Uppsala i alla fall. Jag kommer den närmaste tiden att flytta runt dit jag får sovplats helt enkelt. Nästa vecka flyttar jag temporärt in hos en tjej från Singapore. Hon har erbjudit mig en bäddsoffa hos sig och jag får sova hos denna fantastiskt vänliga tjej så länge jag behöver tills jag hittar något annat. Efter det hoppas jag på en annan temporär lösning, nämligen som katt- och lägenhetsvakt i 16 dagar åt ett polskt par bosatta i Uppis. Ska träffa tjejen någon gång snart och prata om det.

Jag tror jag struntar i nollningen. Vad är den bra för ändå? Dessutom orkar jag inte sätta mig på ett dumt tåg med vilket det kostar allt för mycket att åka.

Jag kan lära känna folk en annan gång. Det är väl bara att gå på nationen och supa sig redlös som alla andra gör ändå. Det passar mig bättre. Det var länge sedan jag hade en rejäl fylla så ja, varför inte?14.42

Fortfarande ingen framgång med boendet i Uppsala. Om man inte räknar med att jag har någonstans att bo på tisdag. Woho. Efter tisdagen är jag hemlös och tvingas fara hem igen till på fredag.

Idag gjorde jag världens kap när jag hittade ett jättesnyggt tyg som det nog ska bli ett par shorts med hög midja. Det bästa av allt var att pappa betalade. Nog hade jag kunnat punga ut med 40 kr men är man en fattig student med en snäll pappa är det ju bra.

Någon som har ett rum, golv, garderob, badkar, vad som helst i Uppsala att hyra ut?

Beyrouth

Och så var Beyrouth. Genom magsmärtor, andnöd, ångest, längtan, nyfikenhet, trängtan.

Det äras med en liten fin bild från min resa till den underbara staden Beirut (Beyrouth) i Libanon i maj, där min inspiration så smått återväcktes, där jag åter började se och uppskatta mitt eget mod och min egen stryka.Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0